Hav mindst én fungerende røgalarm. Fyr kun med tørt og rent træ i brændeovnen. Brug ikke udendørs varmekilder indenfor. Pas på med åben ild - sluk før du går. Følg varmekildens manual. Placér varmekilden i sikker afstand fra brændbart materiale.

Grafik: Beredskabsstyrelsen.

Energipriserne er høje, og til vinter kan der muligvis opstå en forsyningskrise. I den situation vil nogle forsøge at anvende andre varmekilder.

 

Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber har samlet en række råd til sikker opvarmning af boligen i en kold tid. Rådene lyder:

 

  • Hav mindst én fungerende røgalarm
  • Pas på med levende lys og åben ild - sluk før du går
  • Brug ikke udendørs varmekilder indenfor
  • Placér varmekilder i sikker afstand til brændbart materiale
  • Følg varmekildens manual
  • Fyr kun med tørt og rent træ i brændeovnen

 

Rådene er samlet på en side under Brandsikker Bolig.

 

- De kommunale redningsberedskaber er desværre allerede begyndt at køre til uheldige hændelser, der er opstået, fordi folk har varmet boligen op på en måde, der går ud over brandsikkerheden, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

 

- Der er som sådan ikke noget nyt i de råd, vi har samlet. Det nye er den situation, vi står i med tårnhøje energipriser. Derfor er det relevant at orientere sig i rådene, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard.

 

Materialet på Brandsikker Bolig bliver løbende udbygget i samarbejde med bl.a. Sikkerhedsstyrelsen og Energistyrelsen.

 

Se mere om el og varme på SparEnergi.dk - Energistyrelsens hjemmeside om elforbrug, varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet og på arbejdspladsen.