Danish Emergency Management Agency

Danmark støtter Slovakiet i indsatsen mod COVID-19 gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme.

Slovakiet har anmodet om international assistance gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme til støtte i indsatsen mod coronavirus/COVID-19.

 

Danmark imødekommer anmodningen og sender tre læger og fem sygeplejersker til Slovakiet. Her skal de indgå i intensivberedskabet på en nyoprettet intensiv COVID-19-afdeling i byen Banska Bystrica.

 

Læs mere på Forsvarsministeriets hjemmeside.

 

Beredskabsstyrelsens rolle

Slovakiet har gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme anmodet om international assistance i form af medicinsk personel med erfaring fra intensivafdelinger og inden for anæstesi. Beredskabsstyrelsen er kontaktpunkt for internationale anmodninger om hjælp til civilbeskyttelse og varetager kontakten med de slovakiske myndigheder.

 

Beredskabsstyrelsen har forestået rekruttering, ansættelse, briefing m.m. af læger og sygeplejersker. Rekruttering og ansættelse er sket i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, der har godkendt størrelsen på sundhedsholdet og gennemset, at de enkelte læger og sygeplejersker har de rigtige kompetencer.

 

Styrelsen sender en forbindelsesofficer, der skal understøtte, at det medicinske personel gnidningsfrit kan varetage arbejdet.

 

- Der har været stor efterspørgsel på international assistance under coronakrisen. Vi er glade for, at Beredskabsstyrelsen kan spille en rolle i at hjælpe Slovakiet, siger chef for Internationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen, Jens Oddershede.