[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Der er nu i alle landets regioner opført testfaciliteter i regi af TestCenter Danmark, hvor henviste borgere kan blive testet for coronavirus/covid-19 - og flere centre kommer stadig til.

I den forbindelse har Beredskabsstyrelsen fået til opgave at yde støtte til det sundhedsfaglige personale ved at løse en lang række logistik-opgaver og visse steder også assistere med de enkelte tests.- Vi har aldrig før stået i en lignende krisesituation. Derfor handler det om at få tingene til at fungere. Det er i den grad noget, Beredskabsstyrelsen kan. Derfor er det helt naturligt, at vi nu hjælper med at få de nye testfaciliteter op at køre. Krisen understreger, hvor vigtigt det er at have det stærke beredskab, som vi i har i Danmark, siger Forsvarsminister Trine Bramsen.

Fungerende direktør i Beredskabsstyrelsen Flemming Klokager tilføjer:

- Det er naturligvis en opgave, der er anderledes, end dem vi typisk løser i forbindelse med brande, oversvømmelser og støtte til politi og andre myndigheder, men vi er gearet til at kunne omstille os efter de aktuelle behov. Vi har en god dialog og klare aftaler med sundhedsmyndighederne om de opgaver, vores personale løser ved teststationerne.

Støtten til testfaciliteterne og en række andre opgaver i forbindelse med støtte til sygehuse er en del af Beredskabsstyrelsens samlede bidrag til de øvrige myndigheders håndtering af indsatsen mod coronavirus/covid-19. Derudover deltager styrelsen i en række koordinerende krisestabe på nationalt og lokalt niveau samt bemanding af og uddannelse af personale til myndighedernes corona-hotline (7020 0233).

Det er regionerne, der har ansvar for testfaciliteternes drift. Du kan læse mere om de nye teststationer og TestCenter Danmark på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.