Røgalarm. Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Antallet af danske hjem, der har en røgalarm sat op, er højere end nogensinde før. Det viser en ny undersøgelse af brandsikkerhed i private boliger. Brandundersøgelsen er gennemført af Beredskabsstyrelsen og TrygFonden i sommeren 2020 og viser også, at der særligt hos de unge stadig er plads til forbedring af brandsikkerheden.

 

I dag er der mindst én røgalarm i 75 pct. af de danske boliger. Det er en vigtig udvikling, da de fleste dødsfald ved boligbrande i 2019 skete i hjem, hvor der ikke var opsat røgalarmer. Undersøgelsen viser dog, at en ud af tre danskere i alderen 18-34 år bor uden en røgalarm, der virker.

 

Levende lys er den hyppigste årsag til brand. I vintermånederne er det derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på brandsikkerhed i private boliger.

 

Det er analysevirksomheden Epinion, der i sommeren 2020 har foretaget befolkningsundersøgelsen på vegne af Beredskabsstyrelsen og TrygFonden. 3.914 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18 til 85 år har deltaget. Undersøgelsen er en gentagelse af tilsvarende undersøgelser foretaget af Epinion i 2014 og 2017.

 

Læs og download befolkningsundersøgelsen herunder, og læs mere om undersøgelsen på TrygFondens hjemmeside.