[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Kamphandlinger i Idlib-provinsen i Syrien har medført et stort behov for humanitær nødhjælp. Hele det internationale samfund og også Danmark hjælper til, og udviklingsministeren bidrog tidligere i år med 55 mio. kr. gennem FN og Røde Kors.

Provinsen er ligesom øvrige dele af verden samtidig udfordret af coronavirus/COVID-19.

I de kommende uger sender Beredskabsstyrelsen sammen med styrelsens svenske søstermyndighed, MSB, materiel til opbygningen af faciliteter til nødhjælpsarbejdere i det nordvestlige Syrien.

Der skal opføres et antal mindre humanitære hubs med indkvarterings-, kontor- og øvrige støttefaciliteter til brug for humanitære aktørers arbejde, herunder til træning af hospitalspersonel i håndtering af coronavirus/COVID-19.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler:

- Situationen i Syrien er alvorlig. Kamphandlingerne har igen skabt et akut behov for hjælp til civile. Beredskabsstyrelsen har stor erfaring med denne type hjælp. Derfor stiller vi op.

Udviklingsminister Rasmus Prehn udtaler:

- Danmark er en central humanitær aktør og yder en vigtig indsats i Idlib i Syrien, hvor op mod 1 million fordrevne står i en forfærdelig situation. Jeg har dyb respekt for de nødhjælpsarbejdere, der sætter livet på spil for at hjælpe andre. Mange bliver hvert år dræbt eller såret under indsatsen. De er hverdagens helte og udfører et farligt arbejde. De fortjener vores støtte og opbakning. Det er fantastisk, at Beredskabsstyrelsen på denne måde hjælper med at skabe rammerne for det vigtige arbejde.

Det danske bidrag finansieres af Udenrigsministeriet og udføres i regi af det internationale IHP-samarbejde.