[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen sendte tirsdag d. 13. august 38 brandfolk til Grønland for at assistere det lokale beredskab med at begrænse og evt. slukke en naturbrand nær Sisimiut, Grønlands næststørste by.

Indsatsen var berammet til at vare ca. 14 dage, men der er sket store fremskridt på kort tid. Derfor afsluttes indsatsen i løbet af de kommende dage.

- Vi indsatte med en stor styrke allerede fra ankomst ved indsatsstedet natten til tirsdag. Vi tog mosespyd i brug, så vi kunne pumpe vand ned i tørvelagene. Det har vist sig meget effektivt til at begrænse branden. Derfor kan vi allerede nu se en ende på indsatsen, siger brigadechef i Beredskabsstyrelsen Stig Hammerhøj.

Formand for Grønlands beredskabskommission, Mette Skarregaard Pedersen, siger:

- Det er enormt glædelig at opleve det tætte samarbejde, der har været mellem det lokale beredskab og brandfolkene fra Danmark. Med det rette udstyr og ekstra kræfter er det lykkedes at få vendt situationen. Tak til alle der har bidraget til slukningsarbejdet.Om indsatsen
Målet med indsatsen var at forhindre branden i at sprede sig til beboelse og et større naturområde. Der blev etableret en standsningslinje med mosespyd. Brandudbredelsen er stoppet, og der efterslukkes i weekenden. Standsningslinjen opretholdes og holdes våd.

De næste dage holder mandskabet området under observation og sikrer, at ilden ikke blusser op igen. Derefter skal materiellet pakkes, og mandskabet skal hvile, ligesom de evt. kan bistå lokale myndigheder med beredskabsfaglig sparring.

Mandskabet rejser retur til Danmark d. 24. august med Forsvarets Hercules-fly med ankomst i Aalborg.Fotos: Beredskabsstyrelsen