[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

De seneste år har risiko- og trusselsbilledet i den vestlige verden og i Danmark ændret sig markant. Trusselsbilledet er blevet mere broget og præget af flere ubekendte.

Forhold som vejrmønstre og nye teknologier som big data, machine learning, ansigtsgenkendelse og droner betyder, at konflikter materialiserer sig på andre måder end tidligere. Virksomheder, myndigheder og almindelige borgere er i stigende grad i skudlinjen – både direkte og indirekte.

Denne udvikling er temaet for Krisestyringskonferencen 2019, som Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriet afholder i dag. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen åbner konferencen.

- Vi ser det især på cyberområdet, men det er et generelt træk, at risikobilledet er mere varieret og uforudsigeligt end for bare få år siden. Derfor er det afgørende, at myndigheder, virksomheder og andre organisationer tager deres ansvar på sig og bidrager til at sikre et trygt og modstandsdygtigt samfund. Det er det, vi sætter fokus på i dag, siger Claus Hjort Frederiksen.

Konferencen byder på oplæg fra bl.a. Vincent F. Hendricks fra Københavns Universitet, Thomas Boye Dyregaard, Head of Corporate Security & Crisis hos Mærsk samt direktør i Beredskabsstyrelsen, Henning Thiesen, og hans kollega fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Norge, Cecillie Daae. Se mere i programmet.