[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Traditionen tro slår Beredskabsstyrelsens centre hvert år dørene op for alle interesserede ved Katastrofeberedskabets Dag. Ved Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved er årets arrangement noget særligt, da centret samtidig fejrer 75-årsjubilæum. Det markeres blandt andet med besøg fra H.K.H. Prinsesse Marie.

Prinsessen får en rundvisning på centret og bliver blandt andet præsenteret for et udsnit af det specialmateriel, som Beredskabsstyrelsen og samarbejdspartnere råder over. Besøget skal være med til at sætte fokus på det samlede katastrofeberedskabs arbejde og på, hvordan man selv skal forholde sig, hvis krisen rammer.

- Katastrofeberedskabets Dag giver folk en mulighed for at opleve vores arbejde på nærmeste hold. I år er det derudover centrets 75-årsjubilæum, og det skal naturligvis fejres på behørig vis, siger chef ved Beredskabsstyrelsen Sjælland, brigadechef Stig Hammerhøj, og fortsætter:

- Vi er meget glade for, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltager i vores arrangement, og vi håber, at det vil få endnu flere til at slå vejen forbi og se, hvordan vi og vores samarbejdspartnere arbejder for et sikkert og trygt samfund.

Masser af aktiviteter
Der er masser af spændende aktiviteter på programmet for børn og voksne, og centerets ansatte, frivillige og værnepligtige er klar til at tage imod. Du kan for eksempel:

  • Blive brandmand for en dag og få et diplom
  • Se alle Beredskabsstyrelsens køretøjer og specialudstyr
  • Klippe i en bil med frigørelsesværktøj
  • Komme helt tæt på en udrykningsøvelse
  • Møde aktører som Politi, Forsvaret, sundhedsberedskabet og det kommunale brandvæsen


Om H.K.H. Prinsesse Maries tilknytning til Beredskabsstyrelsen

H.K.H. Prinsesse Marie gennemførte i 2011 en beredskabsfaglig uddannelse inden for de operative opgaver i Beredskabsstyrelsen og fik udnævnelsen korpsmester à la suite. Siden juni 2016 har Prinsessen været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder.