[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Danmark blev i sidste uge ramt af voldsomt vejr i form af sne og snefygning. Snemængderne gav trafikale udfordringer især på Bornholm og i dele af Syddanmark, og det betød også travlhed for flere af Beredskabsstyrelsens centre.

Alt i alt havde Beredskabsstyrelsen i omegnen af 50 assistancer. Ca. 35 af disse bestod i, at styrelsens sneplove hjalp ambulancer med at komme frem på Bornholm.

Også styrelsens ATV - et kompakt bæltekøretøj - var i aktion: Dels for at bringe medicin ud til en borger, dels for at assistere Bornholms Brandvæsen med at etablere en slangevej ved en gårdbrand. Der var også andre indsatser - f.eks. blev en mælketankvogn gravet fri af snedriverne.


Beredskabsstyrelsen ATV blev indsat til at bringe medicin ud til en borger.

Beredskabsstyrelsens center på Bornholm fik assistance fra Beredskabsstyrelsen Sjælland i form af 10 mand m/k, to sneplove og en autosprøjte. Også Forsvaret og Hjemmeværnet bidrog.

På Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn var der opgaver for Beredskabsstyrelsen Sjælland og Beredskabsstyrelsen Hedehusene. Sneploven var i aktion, ligesom styrelsens kommandovogne kørte i fast rutefart med hjemmesygeplejersker.