[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

For et år siden lancerede Beredskabsstyrelsen i samarbejde med en række andre myndigheder app’en Mobilvarsling. App’en sender en push-besked, så du bliver advaret med lyd, vibration og tekst, hvis der er fare på færde i dit område.

App’en er blevet downloadet over 150.000 gange på et år. Og det kan bidrage til, at vigtige informationer fra myndighederne bliver spredt hurtigt, siger kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen, Thomas Dybro Lundorf.

- Helt grundlæggende er den vigtigste del af Danmarks beredskab den enkelte borger. Det er den enkelte, der skal agere, hvis der er fare på færde. App’en giver målrettet information, så man kan træffe sine forholdsregler, siger Thomas Dybro Lundorf.

Mulighed for at dele advarsler
App’en udsender advarsler baseret på tilvalgte områder eller der, hvor du befinder dig. Den gør det også let at dele advarslerne med de venner, familiemedlemmer og andre, der bor i de berørte områder.

- Med den tydelige dele-knap vil vi gerne gøre det nemt for folk at hjælpe med til at sprede myndighedernes informationer i krisesituationer, hvor vi ved, at der nemt kan opstå rygter og misinformation, siger Thomas Dybro Lundorf.

Kommunikationschefen understreger samtidig, at app’en er et supplement til de øvrige kommunikationskanaler som f.eks. sociale medier, interviews til pressen og hjemmesider, som myndighederne også bruger.

Du kan downloade Mobilvarsling direkte fra App Store og Google Play.

Sådan fungerer app’en
Med Mobilvarsling kan du blive advaret direkte med en alarmlyd på din smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i dit område.

App’en kan advare dig, hvis du befinder dig i ulykkesområdet. Du kan også blive advaret, når advarslerne gælder områder, du har valgt på forhånd – for eksempel hvor du selv, din familie eller venner bor. Du kan selv vælge hvilke typer af hændelser, du vil advares om, og hvorvidt du vil have notifikationer med lyd eller ej.

Du skal give app’en tilladelse til at sende notifikationer, men bestemmer selv, om du vil have lokationsbaserede advarsler (via telefonens GPS), vælge advarsler til i en eller flere kommuner - eller begge dele.

I app’ens indstillinger kan du ændre de områder, du ønsker at modtage notifikationer om, hvilke typer af advarsler, du ønsker at modtage, og hvilken lyd, du ønsker at blive alarmeret med.

App’en udsender advarsler:

  • Når myndigheder udsender beredskabsmeddelelser
  • Når DMI udsender varsler om storm, orkan, kraftig regn, skybrud og snestorm
  • Når Vejdirektoratet udsender særmeldinger om akutte motorvejs- og brospærringer af længere varighed

Appen er udviklet i samarbejde med DMI, Vejdirektoratet og Rigspolitiet.