[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I de sidste 10 år har der gennemsnitligt været 73 omkomne om året som følge af brand i Danmark, mens hele 60.000 danskere hvert år selv slukker mindre brande i eget hjem.

Brandforebyggelse er livsvigtigt. Det er det budskab, som H.K.H. Prinsesse Marie kommer med, når hun som indledning på Beredskabsstyrelsens årlige nationale temauge om brandforebyggelse i uge 40 besøger Tjørnegårdskolen i Roskilde for at sætte fokus på brandsikkerhed sammen med skolens 0. og 1. klasser.

Eleverne skal fortælle om deres egne erfaringer med ild og brand og deltage i en øvelse, hvor der ringes 1-1-2 til alarmcentralen. Besøget afrundes med en øvelse udendørs, hvor unge brandkadetter slukker en mindre brand i et legehus, der er sat op til lejligheden.

Flere end 55.000 børn undervises i brandforebyggelse
Beredskabsstyrelsen tilbyder alle landets grundskoler gratis undervisningsmateriale. I år har flere end 510 skoler bestilt undervisningsmaterialerne ”Lær om brand” og” Ild – en farlig ven” til flere end 55.000 elever til brug i undervisningen i hhv. 0.-1. klasse og 4.-5. klasse. Skolematerialerne er udarbejdet i samarbejde med TrygFonden.

Brandforebyggelsesugen afvikles hvert år på mange grundskoler rundt omkring i landet. Formålet er at lære børn, hvordan de undgår situationer med brand, og hvordan de reagerer hensigtsmæssigt, hvis uheldet er ude.

Læs mere om brandforebyggelsesugen i uge 40 og H.K.H. Prinsesse Marie i højre kolonne.