[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Med app’en Mobilvarsling kan brugerne nu blive advaret direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer i Danmark. App’en udsender advarsler fra flere myndigheder via en alarmlyd på telefonen og skal være med til at sprede vigtig kriseinformation.

- Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig – og i visse tilfælde livsvigtig – information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv, siger forsvarsminister Peter Christensen.

Myndighederne advarer og informerer i forvejen via bl.a. beredskabsmeddelelser, pressen, sociale medier og varslingssirener. App’en er altså ikke nødvendig for at blive opdateret under en krisesituation, men giver mulighed for at advare brugeren direkte.

Nemt at sprede budskabet
App’en opfordrer brugeren til at dele relevante advarsler via fx sms eller sociale medier, så budskabet hurtigt kan spredes til familie, venner og bekendte.

Beredskabsstyrelsens kommunikationschef, Thomas Dybro Lundorf, fortæller:

- Mobiltelefonen har ændret vores måde at kommunikere på, og vi har alle meget nemmere ved at nå hurtigt ud til mange mennesker. Det giver nye muligheder for at gøre den enkelte borger til en aktiv del af beredskabet ved ulykker og katastrofer frem for blot en passiv modtager af hjælp og information fra myndighederne.

App’en Mobilvarsling er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Vejdirektoratet, Danmarks Meteorologiske Institut og Rigspolitiet og udsender pt. beredskabsmeddelelser fra myndighederne, udvalgte varsler om farligt vejr og særmeldinger om akutte og længerevarende motorvejs- og brospærringer.
Mobilvarsling er gratis og fås til iOS og Android-telefoner.

Læs mere og hent app'en Mobilvarsling via link i højre kolonne.