[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Helle Thorning-Schmidt aflagde mandag besøg i den lejr, Beredskabsstyrelsen har etableret for de danske læger og sygeplejersker, der er udsendt af Forsvaret i kampen mod ebola i det vestafrikanske land Sierra Leone.

Statsministeren blev vist rundt i lejren og fik bl.a. et indblik i, hvordan sikkerhedsprocedurerne fungerer, ligesom hun fik lejlighed til at hilse på de udsendte medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen, der har været med til at opsætte og drive indkvarteringslejren samt de læger og sygeplejersker, der er indkvarteret her.

Sierra Leone er et af de lande, der har været hårdest ramt af ebola-udbruddet i Vestafrika med over 10.000 registrerede tilfælde og flere end 3000 døde som følge af den frygtede virus. Beredskabsstyrelsen har været en del af kampen mod ebola i Vestafrika siden september 2014 og har pt. 16 medarbejdere i Sierra Leone.

Video fra lejren
Beredskabsstyrelsens mandskab har sendt en drone i luften for at filme indkvarteringslejren i Port Loko. Klik på videoen herunder for at se, hvordan lejren er bygget op.