[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Prinsesse Marie besøger fredag den 13. marts Beredskabsstyrelsens operative afdeling i Hedehusene for at opleve de ekspertberedskaber, der kan rykke ud ved udslip af farlige stoffer eller redde mennesker ud af sammenstyrtede bygninger.

Under besøget vil prinsessen blive introduceret til et mobilt ekspertberedskab (HazMat-beredskabet – en forkortelse for Hazardous Materials), der kan rykke ud i områder, hvor der er mistanke om farlige kemiske stoffer. Prinsessen vil i den forbindelse møde en af de kemiske eksperter, der i 2014 deltog i den internationale mission om at fjerne kemiske kampstoffer fra Syrien.

Redningshold og droner
Hendes Kongelige Højhed vil også møde Beredskabsstyrelsens FN-certificerede eftersøgnings- og redningshold, DEMA heavy USAR (Urban Search and Rescue), der hurtigt kan rykke ud i verden og finde overlevende under bygningsdele ved sammenstyrtninger efter eksempelvis jordskælv, eksplosioner eller jordskred. På verdensplan findes der kun 28 redningshold, der er certificeret af FN på samme høje niveau.

Endelig vil Prinsesse Marie få demonstreret, hvordan beredskabsdroner kan bruges til at skabe overblik over et større katastroferamt område ved at filme og kortlægge det fra luften.

Mere information
Prinsesse Marie gennemførte i 2011 en beredskabsfaglig introduktionsuddannelse i Beredskabsstyrelsen og er korpsmester á la suite i styrelsen. Læs mere om prinsessen på Kongehusets hjemmeside via link i højre kolonne. Her findes også links til mere information om Beredskabsstyrelsen Hedehusene og styrelsens ekspertberedskaber.