[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Prøv katastrofeberedskabets værktøjer, se udrykningskøretøjer i alle størrelser og oplev en fuld udrykningsøvelse på tætteste hold. Det er nogle af de aktiviteter, gæsterne kan se frem til, når der afholdes Katastrofeberedskabets Dag hos Beredskabsstyrelsen Sjælland lørdag den 12. september.

Gæsterne kan for eksempel prøve at flytte 10.000 liter vand på sekunder med de højkapacitetspumper, som Beredskabsstyrelsen rykker ud med ved oversvømmelser efter skybrud og stormflod. Man kan også prøve at klippe i en bil med hydraulisk værktøj, finde vej i en røgdykkerbane og sidde bag rattet i katastrofeberedskabets udrykningskøretøjer.

Særligt for børnene er der mulighed for at få et diplom og deltage i en konkurrence, hvis de har gennemgået forskellige udfordrende aktiviteter. Ved alle publikumsinvolverende aktiviteter er der uddannet personale, og relevant sikkerhedsudstyr udlånes.

Bliv beredt på hjemmefronten
Gæsterne får mere end bare oplevelser med sig hjem. Eksempelvis kan man også få råd om, hvordan man øger brandsikkerheden i sin bolig eller lærer førstehjælp, så familien er godt rustet til at tackle nødsituationer.

Hvis du godt kunne tænke dig at gøre en forskel, når Danmark rammes af større ulykker og katastrofer, kan du også høre om mulighederne for at blive frivillig i Beredskabsstyrelsens operative beredskab.

Beredskabsstyrelsen Sjælland afholder Katastrofeberedskabets Dag i samarbejde med:

  • Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi
  • Midt- og Sydsjællands Brand og Redning
  • Falck
  • Beredskabsforbundet


Mere information

Arrangementet afholdes lørdag den 12. september kl. 10-14 på adressen Bag Bakkerne 26, Næstved. Parkering på grusbanerne bagved centret. Læs mere via links øverst i højre kolonne.

Katastrofeberedskabets Dag i Næstved er del af et landsdækkende koncept, hvor der afholdes lignende arrangementer med fokus på beredskabet rundt omkring i landet.