[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Flere ugers voldsom regn har medført store oversvømmelser i Malawi i det sydlige Afrika. FN vurderer, at omkring 75.000 mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem i de områder i den sydlige del af landet, der er hårdest ramt af oversvømmelserne. Antallet af fordrevne forventes at stige i den kommende tid.

Beredskabsstyrelsen sender nu, efter anmodning fra FN, en it-tekniker til Malawi for at støtte et internationalt ekspert-hold, der skal klarlægge behovet for katastrofehjælp i området.

Rammer særligt hårdt
Lars Andersen, der til daglig er it-medarbejder hos Beredskabsstyrelsen Bornholm, er manden, der bliver sendt det sydafrikanske land. Kort før afrejsen siger han:

- I lande som Malawi rammer oversvømmelser særlig hårdt, fordi det kan koste levebrødet for mange mennesker, hvis afgrøderne bliver ødelagt. Det har vi tidligere set eksempler på ved lignende oversvømmelser i Sydsudan og i Pakistan.

- FN kan dække hele landet med helikoptere, bortset fra det område, hvor jeg skal til. Så min opgave bliver at rykke ud lokalområdet og hjælpe til med at opbygge en base, hvor den internationale katastrofehjælp kan koordineres fra.

Samarbejde med Norge
Missionen forventes at vare i omkring tre uger og finder sted i et samarbejde med Beredskabsstyrelsens norske søsterorganisation DSB i regi af det internationale humanitære partnerskab, IHP.

Det danske bidrag er finansieret af Udenrigsministeriet.

Læs mere om Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via link i højre kolonne.