[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen opfører efter anmodning fra Udlændingestyrelsen yderligere midlertidig indkvartering til asylansøgere i form af teltlejre ved styrelsens centre i Næstved, Herning og Haderslev. Teltlejrene er af samme type som den, der er opført ved Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted. I Herning og Haderslev opføres samtidig barakker til indkvartering.

Opførelsen af teltlejrene påbegyndes med det samme, og faciliteterne forventes klar til indflytning i uge 1 og 2 i 2016. De nye teltlejre og barakker vil tilsammen kunne huse 1.200 personer.

Plads til ca. 2.200 asylansøgere i alt
Beredskabsstyrelsen har etableret midlertidige indkvarteringsfaciliteter på fire af styrelsens seks beredskabscentre i form af såvel eksisterende faciliteter som  teltlejre. Med opførelsen af de nye faciliteter er Beredskabsstyrelsens samlede midlertidige indkvarteringskapacitet til asylansøgere for Udlændingestyrelsen oppe på ca. 2.200 personer.

Læs mere om indkvartering af asylansøgere på Udlændinge- Integrations- og Boligministeriets hjemmeside via link i højre kolonne.

Se en oversigt over Beredskabsstyrelsens indkvartering af asylansøgere for Udlændingestyrelsen og støtte til etablering af modtagecentre for Rigspolitiet via kortet herunder.