[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Over en million mennesker er ifølge FN fordrevet fra deres hjem, og over 4.700 personer har mistet livet på grund af uro og kampe i Ukraine. Som en del af en større samlet hjælpepakke fra EU har Beredskabsstyrelsen sendt 1.000 vintertæpper til landet, hvor vinteren for alvor er sat ind med kulde og frost.

Forsvarsminister Nicolai Wammen siger:

- Det er vigtigt, at vi i de europæiske medlemsstater i fælles flok bakker entydigt op med én samlet hjælpepakke til civilbefolkningen i Ukraine. Her taler vi om almindelige mennesker, der er fanget i en ulykkelig situation på grund af konflikten i landet. De har måttet flygte fra deres hjem med få ejendele og rammes nu af en kold vinter. Hjælpepakken er et stærkt signal om, at vi fra EU’s side støtter civilbefolkningen i Ukraine.

2,7 ton tæpper
Pakningen af de 1.000 tæpper skete fredag formiddag i Beredskabsstyrelsens afdeling i Hedehusene. Lasten med de 2,7 ton tæpper ventes at ankomme til lufthavnen Dnipropetrovsk i Ukraine i midten af næste uge. I lufthavnen vil alle bidrag fra de europæiske medlemsstater blive samlet og distribueret ud til civilbefolkningen via lokale myndigheder.

Det danske bidrag til hjælpepakken er finansieret med midler fra Udenrigsministeriet.

Fakta
  • Over 1,1 million mennesker er flygtet fra deres hjem i Ukraine, heraf ca. 610.000 internt fordrevne i landet
  • 5,2 millioner personer skønnes at opholde sig i uroplagede områder i Ukraine
  • Over 4.700 personer har mistet livet i konflikten i Ukraine, og cirka 10.300 er blevet såret

Kilde: FN’s kontor for humanitære anliggender (UN OCHA) / Europa-Kommissionens Generaldirektorat for humanitær bistand og civilbeskyttelse (ECHO).

Læs mere om Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via link i højre kolonne.