[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I det forløbne år har knap 100 katastrofespecialister og beredskabseksperter fra Beredskabsstyrelsen været udsendt til udenlandske katastrofeområder som eksempelvis jordskælvet i Nepal, ebolaudbruddet i Vestafrika og konflikten i Ukraine. 56 af disse medarbejdere deltager i fejringen af Flagdag for Danmarks Udsendte lørdag den 5. september i København.

Medaljer og kranselægning
Den officielle fejring af begynder om formiddagen, hvor forsvarsminister og ministeransvarlig for beredskabet Carl Holst og forsvarschef general Peter Bartram overrækker en ny indstiftet medalje for International tjeneste til tidligere udsendte veteraner, der har været udsendt i International Tjeneste inden for tidsrummet 1948 – 2009. Forsvarsminister Carl Holst taler.

Efterfølgende gennemføres der en kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet. Her opstilles en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Kongehuset, folkevalgte, ledelsen fra de udsendende myndigheder og pårørende og efterladte til udsendte deltager. Folketingets formand Pia Kjærsgaard taler.

De faldne mindes
Tidligt på eftermiddagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Ved mindegudstjenesten deltager Kongehuset, medlemmer af regeringen og Folketinget, samt ledelsen fra de myndigheder, der har udsendt medarbejdere til de internationale missioner. Orlogsprovst Ejgil Olesen og handels- og Udenrigsminister Kristian Jensen taler under mindegudstjenesten.

Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværnsfolk, beredskabsfolk og politibetjente, der har været udsendt i det forgangne år stiller op til parade sammen med en æreskommando fra den Kongelige Livgarde. Veteranforeningerne stiller med faner. Statsminister Lars Løkke, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og forsvarschef general Peter Bartram taler. Folketingets formand Pia Kjærsgaard byder veteraner og gæster velkommen til reception.

Reception i Rigsdagsgården
Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården. Ministre og folketingsmedlemmer deltager i receptionen, hvor de vil have mulighed for at tale med Danmarks udsendte.

Royalt besøg
Beredskabsstyrelsens deltagere får i løbet af højtideligheden besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim. Prinsesse Marie gennemgik i 2011 en beredskabsfaglig introduktionsuddannelse ved styrelsens skole i Tinglev og er tilknyttet Beredskabsstyrelsen som korpsmester á la suite.

For pressen
Der er ikke adgang for pressen, når H.K.H. Prinsesse Marie og H.K.H. Prins Joachim besøger styrelsens udsendte, men billeder fra arrangementet, som kan bruges med kildehenvisning til Beredskabsstyrelsen, vil kunne eftersendes efter behov. I så fald bedes redaktionen sende en mail til kom@brs.dk.

For akkreditering til det officielle arrangement på Flagdagen for Danmarks Udsendte henvises redaktionen til at kontakte Værnfælles Forsvarskommando via tlf. 20 49 10 84 eller mail: vfk-l-pr102@mil.dk. Tilmelding skal ske senest 03. september kl. 12:00. Adgangstegn til akkrediterede journalister/fotografer udleveres mod forevisning af gyldigt pressekort.