[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Når man aftjener sin værnepligt i Beredskabsstyrelsen, bliver man uddannet til redningsspecialist. Den nye, ni måneder lange uddannelse har tidligere på året kastet de første specialuddannede værnepligtige af sig, og nu bliver den profileret i en ny video, der bl.a. skal vises i forbindelse med Forsvarets Dag over hele landet.

Videoen beskriver dagligdagen som værnepligtig i Beredskabsstyrelsen og viser en række af de opgaver og udfordringer, de unge møder under uddannelsesforløbet - herunder for eksempel, at man bliver del af vagtholdet allerede efter fire uger, og at man uddannes til at håndtere farlige stoffer og tungt redningsudstyr.

Springbræt til job eller videreuddannelse
Uddannelsen som redningsspecialist er et godt afsæt for at søge job inden for eksempelvis politiet, det kommunale redningsberedskab, Falck eller Beredskabsstyrelsen.

Redningsspecialisterne har også gode forudsætninger for at videreuddanne sig på for eksempel professionshøjskoler eller katastrofemanagerstudier, ligesom uddannelsen kan danne baggrund for at blive sendt ud på internationale missioner som ansat eller frivillig ved Beredskabsstyrelsen.

Videoen er en del af en samlet film, der profilerer de forskellige uddannelser, man kan tage som værnepligtig, dvs. i forsvarets forskellige værn eller i Beredskabsstyrelsen.

Find mere information
Se videoen herunder og læs mere om uddannelsen til redningsspecialist via link i højre kolonne.