[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Nu kan Beredskabsstyrelsens udsendte også få papir på, at de er veteraner. Fremover vil styrelsen således melde navne på de udsendte ind til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, hvis de har været udsendt i sammenlagt 28 dage. Personalestyrelsen sender derpå et veterankort til veteranens hjemmeadresse.

Veterankortet er en del af Danmarks veteranpolitik, som blev vedtaget i oktober 2010 for at anerkende udsendtes deltagelse i internationale missioner. Kortet udstedes til nuværende og tidligere medarbejdere, der har været udsendt i minimum 28 sammenhængende dage med Forsvaret eller i sammenlagt 28 dage med Beredskabsstyrelsen.

Vigtigt med anerkendelse
- Det er rigtig godt, at veterankortet nu er på vej ud til veteraner fra Beredskabsstyrelsen, så de kan få den samme anerkendelse som øvrige veteraner under Forsvarsministeriets område. Det er vigtigt for mig, at der ikke gøres forskel på de veteraner, der har været udsendt.

- Det er også årsagen til, at jeg har taget initiativ til at ændre praksis, så alle medarbejdere under Forsvarsministeriets område, der udsendes til krigs-, krise- og katastrofeområder, modtager et veterankort, siger forsvarsminister Nicolai Wammen

Også direktør i Beredskabsstyrelsen Henning Thiesen er glad for, at styrelsens veteraner anerkendes for deres indsats:

- Jeg er glad for, at Beredskabsstyrelsens medarbejdere nu også modtager den officielle anerkendelse, der ligger i at kunne få udstedt et veterankort. Det er vigtigt, at vi viser vores udsendte kolleger den respekt, de fortjener for deres indsats, siger Henning Thiesen.

Mere information
Som indehaver af kortet kan man legitimere sig som veteran og derigennem modtage anerkendelse for sin indsats i international tjeneste og desuden få adgang til Forsvarets rabatter via nettjenesten Logbuy.

Læs mere om veterankortet via links i højre kolonne.