[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Oversvømmelser efter skybrud i Nykøbing Mors. Færge sejler ind i Grenaa Havn. Og brand i Jyllingehallen på Sjælland. Beredskabsstyrelsens regionale operative afdelinger er den seneste uge rykket ud med mandskab og materiel ved tre større hændelser rundt omkring i Danmark.

Dele af Nordjylland blev lørdag aften ramt af et voldsomt skybrud, hvorefter styrelsens afdelinger i Thisted og Herning rykkede ud for at pumpe vand væk fra oversvømmede områder i bl.a. Nykøbing Mors og Thisted Havn. I alt var 11 udrykningskøretøjer og 30 mand fra Beredskabsstyrelsen sat ind.

Færgeuheld i Grenaa Havn
Efter påsejling i Grenaa Havn natten til tirsdag tog en færge med 156 passagerer om bord vand ind. Beredskabsstyrelsen Midtjylland rykkede ud med pumpemateriel for at tømme færgen for vand. I alt var 25 mand og otte udrykningskøretøjer fra styrelsens afdeling i Herning indsat.

En brand i Jyllingehallen på Sjælland fik onsdag aften Midt- og Vestsjællands Politikreds til at varsle med sirenerne på grund af kraftig røgudvikling. Under slukningsarbejdet var styrelsens afdelinger i Næstved og Hedehusene sat ind med i alt 39 mand og ni udrykningskøretøjer.

Beredskabsstyrelsen - det statslige redningsberedskab
Hvis der sker en større ulykke eller katastrofe, kan Beredskabsstyrelsen assistere det kommunale redningsberedskab, politiet og andre myndigheder med mandskab, materiel og ekspertise.

Beredskabsstyrelsens regionale operative afdelinger er placeret i Haderslev, Herning, Thisted, Næstved, Hedehusene og Allinge.