[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Se materiel fra katastrofeberedskabet i aktion, mød special-trænede redningshunde og se en demonstration af Beredskabsstyrelsens HazMat-køretøjer, der med kort varsel kan sættes ind på skades- eller gerningssteder, hvor der er mistanke om farlige kemiske stoffer. Det er blot nogle af de oplevelser, som styrelsen tilbyder gæsterne ved Forsvarsministeriet og Livgardens Kaserne på Kulturnatten i København.

Gæsterne kan møde styrelsens eksperter og spørge om alt fra værnepligt ved Beredskabsstyrelsen til farlige stoffers kemiske egenskaber. Man kan også selv prøve at iføre sig en kemikalieindsatsdragt eller betjene Beredskabsstyrelsens specialudstyr.

De besøgende ved Forsvarsministeriet kan desuden prøve selv at spore radioaktivitet med det avancerede måleudstyr fra Beredskabsstyrelsens nukleare ekspertberedskab.

Besøg en flygtningelejr
Samtidig med de to nævnte arrangementer deltager Beredskabsstyrelsen også ved en event i FN Byen, hvor styrelsen bidrager med vandrensningsudstyr, køretøjer og mandskab til en flygtningelejr, som de besøgende kan bevæge sig rundt i.

Den opstillede lejr giver et indblik i den katastrofebistand, der bliver iværksat i verdens brændpunkter, hvor Beredskabsstyrelsen ofte er en del af FN-ledede indsatser - senest bl.a. i Liberia og Sierra Leone i forbindelse med ebola-epidemien i Vestafrika.

Arrangementerne begynder klokken 18:00 og finder sted på følgende adresser:

  • Forsvarsministeriets departement, Holmens Kanal 32, 1060 København K
  • Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot, Gothersgade 100, 1123 København K
  • FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

Læs mere
Find mere information om Kulturnatten i København samt Beredskabsstyrelsens ekspertberedskaber og internationale beredskab via links i højre kolonne.