[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Regeringen har besluttet at øge det danske bidrag til ebola-indsatsen i Vestafrika med yderligere 40 millioner kr. Det meddelte statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag under FN’s 69. generalforsamling i New York.

Beredskabsstyrelsen får tildelt en fjerdedel af beløbet, som skal bruges til etablering af sikre og kontrollerede arbejds- og indkvarteringsforhold til internationale sundhedsteams i Sierra Leone og Liberia efter anmodning fra verdenssundhedsorganisationen WHO.

Hospitalerne i de berørte lande har ikke kapacitet til at håndtere de mange nye smittede, der dagligt har brug for behandling. Det internationale samfund er derfor på vej med specialmateriel og sundhedsarbejdere, der forsvarligt kan behandle de mange smittede. Det er disse sundhedsteams, Beredskabsstyrelsen skal bidrage til at sikre en forsvarlig indkvartering af.

Samarbejde med Sverige og Storbritannien
Indsatserne finder sted i regi af det internationale humanitære partnerskab, IHP, og er indledningsvis et samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen, det britiske DFID (Department for International Development) og styrelsens svenske søsterorganisation MSB (Myndigheten for Samhällskydd och Beredskap). Det danske bidrag finansieres af Udenrigsministeriet.

Ebola-epidemien, der i øjeblikket hærger Vestafrika, er den værste af sin art nogensinde, og FN vurderer, at over 5.500 mennesker er blevet smittet med den dødelige virus, mens den indtil nu har kostet mere end 2.500 dødsfald i landene Liberia, Sierra Leone og Guinea, mens der også er registreret tilfælde i Nigeria og Senegal.

Find mere information
Læs mere om Danmarks bidrag til bekæmpelse af ebola-epidemien i Vestafrika og Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via links i højre kolonne.