[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Fredag morgen sender Beredskabsstyrelsen sit seneste bidrag til katastrofehjælpsindsatsen i Filippinerne af sted. Denne gang i form af en sygeplejerske, som hovedsageligt skal stå for at hjælpe med at strukturere sundhedsberedskabet for områdets nødhjælpsorganisationer.

Sygeplejersken er udvalgt fra den såkaldte internationale personelpulje, som består af mere end 500 frivillige med forskellige uddannelser og kompetencer, som er klar til at rykke ud til internationale indsatser med kort varsel.

Fjerde mission i Filippinerne
Beredskabsstyrelsens indsats i Filippinerne løber nu på tredje måned, og den er blandt styrelsens største internationale indsatser i de senere år. Styrelsen har været på fire forskellige missioner i Filippinerne, siden tyfonen Haiyan hærgede landet i november 2013. Indsatserne har bestået i opsætning af base camps, eftersøgning af forsvundne danskere, genopbygning af faciliteter og altså nu et sundhedsfagligt bidrag.

Missionen sker i regi af det internationale humanitære partnerskab IHP, og Beredskabsstyrelsens bidrag er finansieret af Udenrigsministeriet.

Læs mere om katastrofen i Filippinerne og Beredskabsstyrelsens bidrag via link i højre kolonne.