[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen sender mere mandskab og materiel til de oversvømmelsesramte områder på Balkan, denne gang til Bosnien. Samtidig har DMI udsendt varsler om kraftig regn og skybrud i dele af Danmark. Det er således en ekstraordinær situation, styrelsen står i:

- Det er usædvanligt, at vi er indsat med massive pumpekapaciteter i udlandet samtidig med, at der kommer varsler om skybrud i Danmark. Men vi har naturligvis vurderet situationen nøje, og fordi vi er et landsdækkende beredskab, kan vi omrokere og sende pumpemateriel til de områder, der er varslet for. Så vi er klar til at sætte ind, hvis det bliver nødvendigt, siger sektionschef i Beredskabsstyrelsens nationale beredskab, Lars Schou.

- Der er da pres på vores ressourcer, men vi er klar til at hjælpe både herhjemme og på Balkan. Det er jo netop ideen med det statslige redningsberedskab, at vi kan rykke ud og hjælpe de steder, hvor behovet er størst, både i Danmark og internationalt, siger han.

Læs om styrelsens indsatser i Serbien og Bosnien og læs mere om Beredskabsstyrelsens nationale og internationale beredskab via links i højre kolonne.