[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Prøv katastrofeberedskabets værktøjer, se udrykningskøretøjer i alle størrelser og oplev udrykningsøvelser på tætteste hold. Det er nogle af de aktiviteter, gæsterne kan se frem til, når Beredskabsstyrelsen Bornholm og samarbejdspartnere lørdag den 2. august afholder Katastrofeberedskabets Dag 2014 på havnen i Allinge.

Gæsterne kan blandt andet prøve at klippe i en bil med hydraulisk værktøj, tjekke strålingsniveauer med avanceret måleudstyr, lave en beredskabsplan for deres eget hjem, gå ombord på et af marinehjemmeværnets skibe, få en sejltur i beredskabets både ud for Allinge havn, lære førstehjælp, møde politiet og se deres biler og motorcykler, se Allinge fra 32 meters højde i brandvæsenets stigevogn og at finde vej i røgdykkercontaineren.

Næsten alt katastrofeberedskabets materiel er repræsenteret. F.eks. det elektroniske søgeudstyr, der kan finde overlevende i sammenstyrtede bygninger, CBRN beredskabet, der rykker ud ved udslip af farlige stoffer, behandlingspladser beregnet til tilskadekomne, det landsdækkende SINE-radiosystem og termiske kameraer.

Katastrofeberedskabet i aktion
Klokken 12:00 afvikles en frigørelsesøvelse, og igen klokken 14:30 afvikles der en øvelse, hvor en mand falder i vandet, og gæsterne på nærmeste hold kan opleve udrykningskøretøjer, mandskab og materiel fra alle dele af det samlede katastrofeberedskabet i aktion. 

Ved alle publikumsinvolverende aktiviteter er der uddannet personale, og relevant sikkerhedsudstyr udlånes. 

Find mere information
Katastrofeberedskabets Dag 2014 på Bornholm afholdes lørdag den 2. august kl. 11-16 på havnen i Allinge. Du kan evt. læse mere om arrangementetet via links i højre kolonne.