[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Hvis der sker et udslip af kemiske stoffer i det storkøbenhavnske område, får politiet, brandvæsenet og andre myndigheder nu mulighed for at få hurtigere hjælp fra et mobilt eksperthold fra Beredskabsstyrelsen.

På Beredskabsstyrelsens center i Hedehusene etableres fra 1. september 2014 et nyt såkaldt HazMat-hold, der iført fuldt beskyttelsesudstyr og avanceret måleudstyr kan bevæge sig ind i områder, hvor der er sket udslip og finde ud af, hvilket stof det drejer sig om.

Vigtigt med et godt beredskab
Forsvarsminister Nicolai Wammen glæder sig over det nye beredskab:

- Vi ved aldrig, hvornår en ulykke kan indtræffe, så det er vigtigt, at vi har et godt beredskab. Det gælder også, hvis der skulle ske et større udslip af farlige kemiske stoffer. Derfor er jeg meget glad for det nye HazMat-hold, der hurtigt kan rykke ud og hjælpe i hovedstadsområdet, hvis der skulle opstå et behov, siger forsvarsministeren.
 
Bemandet af specialister og specialuddannede frivillige
Holdet i Hedehusene består ligesom styrelsens to øvrige HazMat-hold i Næstved og Herning af fire beredskabsspecialister og en af styrelsens kemikere. Holdet rykker ud med en HazMat-vogn, der er udstyret med prøvetagnings-, måle- og laboratorieudstyr samt beskyttelsesudstyr til mandskabet.

Til forskel fra HazMat-holdene i Næstved og Herning indgår der specialuddannede frivillige på styrelsens hold i Hedehusene.

HazMat-holdet i Hedehusene etableres som led i den politiske aftale om redningsberedskabet for 2013-14.