[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Ebola-epidemien fortsætter med at rase i Vestafrika. Efter at have gennemført en lignende mission i Liberias hovedstad Monrovia tidligere på måneden, er en ekspert fra styrelsen søndag fløjet mod Freetown i Sierra Leone for sammen med en kollega fra Storbritannien at gennemføre en såkaldt ’fact-finding mission’.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har anmodet om undersøgelsesmissionen, som skal klarlægge, hvordan international katastrofehjælp i form af beboelsesfaciliteter til udsendte sundhedsarbejdere kan opbygges, så der er bedst mulig sikkerhed mod smittefare.

200 ebola-smittede om ugen
Ifølge FN er mere end 1550 mennesker smittet med den dødelige ebola-virus i Sierra Leone, og antallet af smittede stiger med omkring 200 tilfælde per uge. Herudover har epidemien afbrudt grundlæggende fødevareproduktion og handel og har skabt en tilknyttet humanitær krise for et stort antal familier særligt i landområderne.

Undersøgelsesmissionens resultater ventes at blive fulgt op af udsendelse af faciliteter til det internationale sundhedspersonale, der er på vej til landet.

Beredskabsstyrelsen stiller en ekspert til rådighed for missionen, der gennemføres i regi af det internationale humanitære partnerskab, IHP, og også tæller en medarbejder fra det britiske DFID (Department for International Development).

Missionen påbegyndtes søndag den 21. september og forventes at vare omkring en uge.

Find mere information
Læs mere om ebola-epidemien i Vestafrika og Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via links i højre kolonne.