[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Den officielle fejring af de udsendte indledes fredag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Her opstilles en paradestyrke fra forsvaret, hjemmeværnet, politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Kongehuset, folkevalgte, ledelsen fra de udsendende myndigheder samt pårørende og efterladte til udsendte deltager. Folketingets formand Mogens Lykketoft taler.

Mindegudstjeneste og parade
Tidligt på eftermiddagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Ved mindegudstjenesten deltager Kongehuset, medlemmer af regeringen og Folketinget samt ledelsen fra de myndigheder, der har udsendt medarbejdere til de internationale missioner. Orlogsprovst Ejgil Olesen og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen taler under mindegudstjenesten.

Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværnsfolk, beredskabsfolk, politibetjente og medarbejdere fra Skat, der har været udsendt i det forgangne år, stiller op til parade sammen med en æreskommando fra den Kongelige Livgarde. Veteranforeningerne stiller med faner. Forsvarsminister Nicolai Wammen, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og forsvarschef general Peter Bartram taler.

Reception i Rigsdagsgården
Efter paraden byder Folketingets formand Mogens Lykketoft veteraner og gæster velkommen til reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården. Ministre og folketingsmedlemmer deltager i receptionen, hvor de vil have mulighed for at tale med Danmarks udsendte.

Fra Beredskabsstyrelsen deltager 47 af de medarbejdere, der har været udsendt til internationale missioner det seneste år samt bl.a. direktør Henning Thiesen og underdirektør Flemming Klokager.

Find mere information
Læs mere om flagdagen via link i højre kolonne.