[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Fredag aften tager personel fra Beredskabsstyrelsen til Sydsudan for at videreføre to missioner, der blev sat på standby i foråret på grund af voldelige konflikter i landet.

Den ene opgave består i at opstille tre såkaldte base camps, hvor udsendte medarbejdere fra nødhjælpsorganisationer kan bo og arbejde, mens de befinder sig i katastroferamte områder. Lejrene danner grundlag for, at katastrofebistanden kan koordineres og distribueres på den mest hensigtsmæssige måde og stilles op i regi af den internationale migrationsorganisation, IOM.

Den anden mission går ud på at besigtige og vurdere tilstanden af en række katastrofehjælpsfaciliteter, der er opført i tilknytning til FN’s fredsskabende styrkers regionale centre i landet.

Halvanden million fordrevne
Situationen i Sydsudan forværres stadig, og ifølge den seneste FN-rapport fra området er omkring halvanden million mennesker nu fordrevet fra deres hjem som følge af de voldelige konflikter, der eskalerede i december 2013 - heraf er over en million på flugt internt i landet.

Beredskabsstyrelsen bidrager med hhv. en teamleder og en tekniker til de to missioner, der organiseres i regi af det internationale humanitære partnerskab IHP og er et samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og styrelsens svenske søsterorganisation MSB (Myndigheten for Samhällskydd och Beredskap).

De dansk-svenske missioner forventes at vare mindst 4-6 uger, og lejrene, som er specielt tilpassede til den logistiske og sikkerhedsmæssige situation i Sydsudan, bliver herefter doneret til de internationale organisationer i området.

Det danske bidrag er finansieret af Udenrigsministeriet.

Find mere information
Læs mere om Beredskabsstyrelsens internationale indsatser og situationen i Sydsudan via links i højre kolonne.