[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Inden den 23. august skal skolelærerne have bestilt Beredskabsstyrelsens gratis undervisningsmaterialer, så de traditionen tro er klar til at lære eleverne om ild og brandsikkerhed i uge 40.


Undervisningen skal gøre børnene mere bevidste om farerne ved ild, så de kan reagere rigtigt, hvis ulykken sker. Beredskabsstyrelsen har netop åbnet for bestillinger, der skal ske elektronisk via styrelsens hjemmeside (link findes i højre kolonne).


- Mange skoler er blevet forsinket i deres planlægning på grund af lockouten af lærerne i april, men vi håber, at lærerne husker ”Lær om brand”-kampagnen, når de nu går i gang med at planlægge næste skoleår, siger Beredskabsstyrelsens kampagnemedarbejder, Pil Storm Giersing.


Skolelærerne kan både bestille materialer til undervisning af eleverne i indskolingen og mellemtrinnet, og Beredskabsstyrelsen sender materialerne ud til skolerne umiddelbart efter tilmeldingsfristen.


Leg og læring

Alle materialerne er udarbejdet i overensstemmelse med Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om Fælles Mål. Et andet gennemgående træk er, at materialerne kombinerer leg og læring med eksempelvis brætspil og film, hvor der lægges op til interaktion og refleksion.


I 2012 bestilte omkring 850 skoler fordelt over hele landet materialer om brandforebyggelse hos Beredskabsstyrelsen.


Lærerne kan læse mere om kampagnen og undervisningsmaterialerne på IT-portalen SkoleKom eller Beredskabsstyrelsens hjemmeside via links øverst i højre kolonne.