[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Lørdag den 9. marts går flaget til tops ved Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev. Denne dag får beredskabscenteret nemlig besøg af H.K.H. Prinsesse Marie.

Prinsessen vil ankomme til centeret klokken 13, hvor hun vil blive budt velkommen af Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, og chefen for Beredskabsstyrelsen Sydjylland, kolonnechef Niels Bonde Jensen.

Besøget er planlagt til at vare i alt to timer. I dette tidsrum vil Prinsessen bl.a. få en rundvisning på centeret, hvorunder en del af katastrofeberedskabets materiel vil blive fremvist og demonstreret.

Stor interesse for katastrofeberedskabet
Det kongelige besøg ved Beredskabsstyrelsen Sydjylland er ikke nogen tilfældighed, men udspringer af en levende interesse for Beredskabsstyrelsens arbejde og katastrofeberedskabet generelt.

I 2011 gennemførte Prinsesse Marie således en beredskabsfaglig introduktionsuddannelse ved Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole i Tinglev, hvor hun bl.a. blev undervist i førstehjælp, brandslukning, redning af tilskadekomne og indespærrede samt kommunikations- og stabsarbejde.

- Jeg glæder mig meget til at byde Prinsesse Marie velkommen til styrelsens center i Haderslev på lørdag. Besøget er med til at sætte fokus på redningsberedskabets indsats. Ikke mindst ser jeg det som en stor anerkendelse af det arbejde, der udføres af vores ansatte, værnepligtige og frivillige, udtaler Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen.

Prinsesse Marie har siden gennemførelsen af introduktionsuddannelsen i 2011 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som korpsmester à la suite.