[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Årets frivilligpriser inden for redningsberedskabet og hjemmeværnet uddeles fredag den 19. april kl. 14 ved et arrangement på Kastellet i København.


Prisen som ’årets frivilligberedskab’ går i år til de i alt 93 frivillige fra Beredskabsstyrelsen, som deltog i slukningen af branden på Avedøreværket syd for København i august 2012. Branden opstod søndag den 12. august på et transportbånd i 50 meters højde og spredte sig til to siloer med hhv. 14.000 og 35.000 ton træpiller.

  
 

Beredskabsstyrelsens frivillige under indsatsen på Avedøreværket i august 2012.

I første omgang blev Vestegnens og Københavns Brandvæsen og mandskab fra Beredskabsstyrelsen Sjælland og Beredskabsstyrelsen Hedehusene indsat, men opgaven viste sig at være mere tids- og mandskabskrævende end først antaget.


Mere end 2.400 timers frivillig indsats

Derfor blev mandskab fra alle Beredskabsstyrelsens seks beredskabscentre indsat, heriblandt de 93 frivillige, som nu modtager prisen som ’årets frivilligberedskab’.


Først efter 12 dage var indsatsen endeligt afsluttet, og i hele perioden blev der arbejdet i døgndrift både med at slukke branden og med at hindre, at den skulle brede sig yderligere.


I alt ydede de frivillige en indsats på mere end 2.400 mandtimer. Det er mere end en fjerdedel af Beredskabsstyrelsens samlede indsats under branden.


Frivillige styrker det nationale katastrofeberedskab

Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, er glad på de frivilliges vegne.


- Beredskabsstyrelsens frivillige leverede et kæmpe arbejde under Avedørebranden, og de fortjener prisen fuldt ud. Indsatsen på Avedøreværket er et godt eksempel på, hvordan Beredskabsstyrelsens frivillige indgår i det nationale katastrofeberedskab og bidrager til et robust beredskab i hele landet, siger han.


Andre prismodtagere

Udover prisen til 'årets frivilligberedskab' uddeles der frivilligpriser til 'årets frivillig i redningsberedskabet', ’årets frivillige i hjemmeværnet' og 'årets frivillige hjemmeværnsenhed'.


Læs mere om frivilligpriserne, indsatsen på Avedøreværket og om at være frivillig i redningsberedskabet ved at følge linkene i højre kolonne.


Klik for større format