[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Ødelæggelserne er særdeles omfattende i Filippinerne, efter tyfonen Haiyan ramte landet fredag dansk tid. Over 10.000 personer er angiveligt omkommet, og ifølge myndighederne er op mod 10 mio. mennesker berørt af situationen.

Efter anmodning fra FN sender Beredskabsstyrelsen nu et koordinationscenter og en beboelseslejr for FN-folk til byen Tacloban i Leyte-provinsen. Indsatsen sker i samarbejde med Beredskabsstyrelsens søsterorganisationer i landene i det såkaldte IHP-samarbejde.

- Filippinerne er blevet voldsomt ramt, situationen er meget alvorlig og skaderne meget omfattende. Derfor er det vigtigt, at Danmark kan hjælpe FN's indsats i Filippinerne blandt andet med bidraget fra Beredskabsstyrelsen, hvor vi sender et koordinationscenter og en beboelseslejr, siger forsvarsminister, Nicolai Wammen.

Koordinationscenteret skal bemandes af FN-personel, der skal koordinere den internationale katastrofebistand til området. Tacloban er isoleret og uden strøm, vand og mad. Omkring 90 procent af bygningerne i byen er ødelagte.

Ifølge FN’s rekognosceringshold ligner ødelæggelserne efter Haiyans passage dem, der fulgte efter tsunamikatastrofen i det Indiske Ocean i 2004.

Find mere information
Læs mere om Beredskabsstyrelsens internationale katastrofeberedskab og IHP via links øverst i højre kolonne.