[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Den officielle fejring af de udsendte indledes torsdag formiddag med kransenedlæggelse ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Her opstilles en paradestyrke fra forsvaret, politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Kongehuset, folkevalgte, ledelsen fra de udsendende myndigheder og pårørende og efterladte til udsendte deltager. Udenrigsminister Villy Søvndal taler.


De faldne mindes

Tidligt på eftermiddagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i de internationale missioner. Ved mindegudstjenesten deltager kongehuset, medlemmer af regeringen og Folketinget samt ledelsen fra de myndigheder, der har udsendt medarbejdere til de internationale missioner.


Hærprovst Thomas Hansen Beck prædiker, og forsvarsminister Nicolai Wammen taler under mindegudstjenesten.


Parade og taler på Christiansborg Slotsplads

Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværnsfolk, beredskabsfolk og politibetjente, der har været udsendt i det forgangne år, stiller op til parade sammen med en æreskommando fra Den Kongelige Livgarde. Veteranforeningerne stiller med faner.


Statsminister Helle Thorning Schmidt, forsvarschef general Peter Bartram og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg taler til paraden. Folketingets formand Mogens Lykketoft byder veteraner og gæster velkommen til reception.


Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården. Ministre og folketingsmedlemmer deltager i receptionen, hvor de vil have mulighed for at tale med Danmarks udsendte.


- Jeg er glad for, at vi på flagdagen kan hædre og mindes vores udsendte medarbejdere. Det er vigtigt, at vi husker at anerkende den store indsats, som de udsendte har ydet og stadig yder ude omkring i verdens katastrofeområder og brændpunkter, siger Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen.