[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Fjern blade og snavs fra tagrender og afløb, flyt indbo væk fra kældergulvet og læg sandsække på de steder, hvor dit hjem er utæt som f.eks. langs vinduer og døre.
DMI har nemlig varslet stedvise skybrud for hele landet fredag. Det begynder i de sydlige egne og ventes at nå Nordjylland mod aftenen. Desuden kan der fredag aften og natten til lørdag atter komme skybrud til Bornholm.    
Beredskabsstyrelsen følger situationen, og mandskab og materiel på styrelsens operative centre i Haderslev, Herning, Thisted, Næstved, Hedehusene og Allinge er klar til at rykke ud for at assistere kommunerne med pumpeudstyr, hvis det skulle blive nødvendigt.

Sådan sikrer du dit hjem
På Klima- og Energiministeriets hjemmeside klimatilpasning.dk kan man finde råd om, hvordan man som husejer kan forholde sig, hvis man vil undgå at få regn- eller kloakvand i kælderen i tilfælde af kraftig regn.

Læs varslingen fra DMI eller se klimatilpasning.dk ved at klikke på links i højre kolonne. Her kan man også finde information om Beredskabsstyrelsens skybrudsberedskab.