[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, underskrev i dag den 27. januar en samarbejdsaftale mellem Falck Danmark A/S og Beredskabsstyrelsen i Falck-Huset i København. 

Aftalen indebærer, at ansatte fra Falck får mulighed for at blive en del af den internationale personelpulje, hvorfra styrelsen udvælger det mandskab, der benyttes i forbindelse med internationale missioner.
   

Mulighed for at disponere over flere kompetencer

Udvidelsen af den internationale personelpulje med ansatte fra Falck giver Beredskabsstyrelsen mulighed for at disponere over endnu flere kompetencer, når der skal sendes folk ud i verden for at hjælpe efter oversvømmelser, jordskælv og lignende. Derfor er chefen for Beredskabsstyrelsens internationale beredskab, Stig Hammerhøj, meget tilfreds med aftalen.


- Det giver os nogle flere strenge at spille på, når vi har brug for specialister til vores indsatser i udlandet. Der kan for eksempel være paramedicinere. Vi så senest med vores store indsats i Pakistan, hvor vi behandlede 150.000 mennesker for følgesygdomme efter de store oversvømmelser dernede, at det eksempelvis er nogle kompetencer, der er brug for, siger Stig Hammerhøj.


Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, udtaler i en pressemeddelelse i anledningen aftalens underskrivelse, at alle i Falck vil få mulighed for at tilmelde sig ordningen, og at der med tiden også kan rekrutteres Falck-ansatte fra andre lande.


Læs pressemeddelelsen fra Falck ved at følge linket i højre kolonne.