[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Danmark, Sverige, det cypriotiske EU-formandskab og EU-Kommissionen har arrangeret konferencen ”Strategic EU-level CBRNE Conference – A New EU CBRNE Agenda”, hvor samtlige 27 EU-lande deltager. Landene mødes for at diskutere trusler, risici og sårbarheder ved spredning af farlige stoffer – de såkaldte CBRN- eller CBRNE-stoffer.


EU har siden 2008 udviklet handlingsplaner for at forebygge og håndtere ulykker og kriminelle handlinger med CBRN- og E-materialer. Flere terrorattentater i Europa i de seneste år har vist, hvordan terrorister kan anvende kemikalier, som er tilgængelige i almindelige forretninger. På konferencen vil EU-landene blandt andet diskutere, om der er behov for flere fælles regler inden for EU.


Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, er blandt oplægsholderne på konferencen. Henning Thiesen vil fortælle om, hvordan arbejdet med CBRNE er grebet an i Danmark.


Konferencen i Malmø er startskuddet til at udvikle EU-samarbejdet yderligere, så alle EU’s medlemslande bidrager til udvikling af CBRNE-området.


Konferencen samler over 100 deltagere fra medlemslandene og fra EU-Kommissionen.