[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

To Toyota Land Cruisere kører søndag af sted fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning med kurs mod Sarajevo. Her skal de to køretøjer doneres til landets redningsberedskab, Protection and Rescue Section.


Land Cruiserne har udtjent deres funktion i Beredskabsstyrelsen og skal bl.a. gøre det lettere for Protection and Rescue Section at komme ud til landets udkantsområder samt at deltage i sikkerhedssamarbejdet på tværs af landegrænserne på Balkan, hvor transporten ellers må foregå med fly.


De to køretøjer bliver kørt til Sarajevo af to frivillige, som er tilknyttet Beredskabsstyrelsen Midtjylland igennem Den Frivillige Indsatsstyrke (DFI) vest.


Sikkerhedssamarbejdet på Balkan

Donationen sker inden for rammerne af Danmarks internationale sikkerhedssamarbejde (SIKSAM) på Balkan, hvor Beredskabsstyrelsen siden 2006 har arbejdet med en række beredskabsprojekter, der afvikles i Bosnien-Hercegovina, Serbien, Montenegro, Kosovo og Makedonien.


Tirsdag den 26. juni skal eksperter fra styrelsens kemiske og nukleare beredskaber i samarbejde med Protection and Rescue Section f.eks. stå for et seminar om en model til at forudberegne spredning af radioaktivt udslip (ARGOS). Repræsentanter fra Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina og Makedonien deltager i seminaret.


Ved forlængelse af det nuværende beredskabsforlig blev det besluttet, at Beredskabsstyrelsens deltagelse i SIKSAM afsluttes ved udgangen af 2013.


Læs om Beredskabsstyrelsens projekter i SIKSAM, DFI og ARGOS ved at klikke på links i højre kolonne.