[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Brandsikre børn bliver brandsikre voksne. Det er grundtanken bag den landsdækkende Lær om brand-kampagne, hvor titusindvis af elever i løbet af denne uge lærer at omgås ild med forsigtighed og omtanke. Forud for undervisningen har skolerne fået tilsendt gratis undervisningsmaterialer fra Beredskabsstyrelsen, og mange steder slår skolerne sig sammen med de kommunale brandvæsener om at undervise børnene i brandforebyggelse.

Formålet med undervisningen er at give børn en forståelse for, hvad ild er, og hvordan ild både kan være nyttig og farlig. Det fortæller Beredskabsstyrelsens kampagnemedarbejder, Pil Storm Giersing: 

- Hvis vi lærer at omgås ild med respekt i barndommen, tager vi forhåbentlig de sunde vaner med hjem til vores forældre og med os ind i voksenlivet.

Event med Prinsesse Marie 
I anledning af Lær om brand-kampagnen deltager Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie torsdag den 4. oktober i en event på Tønder Grundskole. Til eventen viser skolens 4.-5. klasser, hvad de har lært for at forebygge brande og prøver bl.a. at slukke en mindre brand  sammen med en brandmand fra Tønder Brandvæsen.

Prinsesse Marie er tilknyttet Den Frivillige Indsatsstyrke (DFI) ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning og har selv udført forskellige brandslukningsopgaver i forbindelse med sin introduktionsuddannelse i Beredskabsstyrelsen i 2011.

Læs mere om Lær om brand-kampagnen og eventen ved at klikke på links øverst i højre kolonne.