[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Den kraftige regn har skyllet broer, veje og flere landsbyer væk. Elnettet er også beskadiget, og på øgruppens hovedø, Grande Comore, er drikkevandsforsyningen afbrudt. Den alvorlige situation fik den 27. april republikkens præsident til at erklære den lille østat i undtagelsestilstand, og samtidig anmodede han om international assistance.


Det er FN’s katastrofekontor (OCHA), der har bedt Beredskabsstyrelsen på Danmarks vegne om at bidrage til et eksperthold, der skal vurdere situationen og assistere de lokale myndigheder med at koordinere udefrakommende hjælp.


Beredskabsstyrelsen bidrager med en IT- og kommunikationsekspert. Eksperten afgik fra Danmark lørdag den 28. april og ankom til øgruppen dagen efter sammen med et FN-koordinations- og vurderingsteam.


Udover koordinations- og vurderingsteamet består holdet af fire IT- og kommunikationseksperter fra Norge, Sverige og Danmark, heriblandt Beredskabsstyrelsens ekspert. De fire eksperter samarbejder inden for rammen af International Humanitarian Partnership (IHP).


Udsendelsen af Beredskabsstyrelsens ekspert finansieres af Udenrigsministeriet, og eksperten forventes at være tilbage i Danmark senest den 19. maj.