[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]I august 2010 leverede Beredskabsstyrelsen ti mobile vandrensningsanlæg til Punjab-provinsen i Pakistan, der på daværende tidspunkt var ramt af voldsomme oversvømmelser som følge af monsunregnen.

Udstyret er beregnet til at levere rent drikkevand ved akutte behov som følge af en katastrofe. I dag – cirka et år efter at udstyret blev etableret i Pakistan – forsyner anlæggene fortsat lokalbefolkningen med rent drikkevand.

- For os er det selvfølgeligt vigtigst, at materiellet virker i den akutte fase, men vi ser meget gerne, at udstyret også kan anvendes ved genopbygningen af et katastroferamt område, siger chefen for Internationalt Beredskab Stig Hammerhøj. 

Lokale vandteknikmyndigheder
Da Beredskabsstyrelsen forlod Pakistan, blev de ti anlæg doneret til UNICEF. Den humanitære organisationen inddrog efterfølgende de lokale vandteknikmyndigheder i at varetage driften af anlæggene.

Nogle af vandrensningsanlæggene er siden blevet flyttet, men de er alle sammen fortsat i funktion. 

Hvert anlæg kan rense 1.200 liter vand i timen, og fagtermen for udstyret er Bluebox 1200. Beredskabsstyrelsen har tidligere anvendt Bluebox 1200 ved styrelsens katastrofeindsatser i Myanmar i 2008 og i Sydøstasien i 2004.