[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

40-50.000 liter. Så meget vand pumper Beredskabsstyrelsen i minuttet væk fra den oversvømmede Amagermotorvej. Vejstrækningen er så hårdt ramt af oversvømmelser, at det er uklart, hvornår man forventer at være færdig med at lænse vand væk.

Ud over Amagermotorvejen arbejder Beredskabsstyrelsens på at fjerne vand fra kørebanen ved Svanemøllestation i Hellerup og vand i et P-hus på Kalkbrænderihavnsgade. Styrelsen har også lænset store mængder vand væk fra Lyngbyvej siden lørdag aften.

I løbet af de kommende timer vil styrelsen også påbegynde fjernelsen af vand fra banelegemet ved Dybbølsbro.

100 mand i aktion
Beredskabsstyrelsen har cirka 100 mand sat ind på arbejdet med at lænse vand væk i hovedstadsområdet efter et massivt skybrud lørdag aften. Med risiko for at København blev ramt af endnu et skybrud søndag aften, flyttede styrelsen tidligere på dagen mandskab fra afdelingen i Thisted til hovedstaden.

I forvejen var mandskab fra afdelingerne i Herning og Haderslev rykket til hovedstadsområder for at lænse vand væk fra oversvømmede områder sammen med deres kolleger fra afdelingerne i Næstved og Hedehusene.

Husejere som ønsker at undgå oversvømmede kældre opfordres til at søge information på hjemmesiden "www.klimatilpasning.dk".