[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

De varmere temperaturer får de seneste ugers store mængder sne til at smelte, og vandet giver oversvømmelser flere steder rundt om i landet. I løbet af weekenden har Beredskabsstyrelsen måtte rykke ud med pumper og andet lænsemateriel 10 gange.
 

De ni af lænseassistancerne var i Midt- og Nordjylland, mens den sidste foregik på Bornholm, hvor styrelsen i Rønne hjalp regionskommunen med at lænse Zahrtmann Sø, der risikerede at gå over sine bredder. Her blev pumperne pakket sammen mandag eftermiddag.
 

Pumpeindsats ved vandværk
I Midtjylland fik et tilfrosset vandrør under en mark lørdag aften store mængder smeltevand til at samle sig omkring Outrup Vandværk i stationsbyen Henne. Varde Kommune bad om assistance til at lænse vandet væk. Kommunen frygtede, at forsyningen til borgerne måtte afbrydes, hvis vandet skulle risikere at komme i kontakt med værkets elinstallationer.
 

Geografisk ligger vandværket i Beredskabsstyrelsen Midtjyllands dækningsområde, hvor mandskabet netop var rykket ud til tre andre akutte assistancer. Så Beredskabsstyrelsen Sydjylland overtog opgaven, indtil mandskab fra centeret i Midtjylland kunne afløse dem tidligt søndag morgen.
 

Udover kommunens eget beredskab bidrog også støttepunkt Esbjerg til lænsearbejdet, der blev afsluttet søndag.
 

- Det var dejligt endnu en gang at opleve, hvor godt samarbejdet, logistikken og koordinationen fungerer på tværs af de forskellige enheder, siger 2. vagthavende og viceberedskabsmester hos Beredskabsstyrelsen Sydjylland, Karsten Højland.