[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsens mange indsatser med at fjerne smeltevand er ved at være afsluttet. Fra fredag den 14. januar til torsdag den 20. januar rykkede styrelsen ud og assisterede kommunerne mod oversvømmelser i alt 64 gange.
 

Bortset fra to igangværende indsatser på Sjælland er alle styrelsens lænseassistancer nu overstået. Beredskabsstyrelsen Sjælland forventer at lukke de to sidste pumpeopgaver efter weekenden.
 

Mest travlt på Sjælland
Netop Beredskabsstyrelsen Sjælland fik mest travlt i den forløbne uge. Centret assisterede 20 gange kommunerne med at fjerne smeltevand. Efter afslutning af den sidste pumpeopgave i Jylland blev lænsepumper fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland flyttet til Sjælland i tirsdags. Dette materiel er nu på vej tilbage til centret i Jylland.
 

På Sjælland blev også Beredskabsstyrelsen Hedehusene sat ind på lænseopgaver i alt ni gange.
 

I Jylland blev Beredskabsstyrelsen Midtjylland og Beredskabsstyrelsen Nordjylland kaldt ud til henholdsvis 17 og 11 lænseassistancer. Alle indsatser foregik før tirsdag den 18. januar.
 

Til gengæld fik kommunerne slet ikke brug for Beredskabsstyrelsen Sydjyllands assistance til at fjerne smeltevand i denne omgang.
 

Beredskabsstyrelsen Bornholm har især siden mandag haft en del pumpeopgaver. Centeret blev i alt sat ind syv gange.