[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]En regnfuld sommer betyder færre naturbrande. I løbet af juni, juli og august rykkede de kommunale redningsberedskaber ud til 455 naturbrande. Det er det laveste antal naturbrande i løbet af en sommer, siden redningsberedskabet begyndte at registrere udrykninger i Beredskabsstyrelsens indberetningssystem, ODIN, i 2005.

- Vi har ikke før registreret så få udrykninger til naturbrande i løbet af en sommer, som det er tilfældet i år, siger specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen, Steen Hjere Nonnemann.

I perioden 2005-2010 rykkede de kommunale redningsberedskaber hvert år i gennemsnit ud til 811 naturbrande i løbet af sommermånederne. Sammenlignet med samme periode sidste år rykkede de kommunale redningsberedskaber i år ud til 222 færre naturbrande, hvilket svarer til et fald på 33 procent.

DMI: Næstvådeste sommer
En forklaring på de færre naturbrande er, at den forløbne sommer har været usædvanlig regnfuld med skybrud i både juli og august. Ifølge Danmarks Meterologiske Institut var sommeren 2011 den næstvådeste, siden instituttet begyndte at indsamle nedbørsmålinger i 1874.

- Det bekræfter vores erfaringer om, at der opstår færre naturbrande, når vi har en meget regnfuld sommer, hvor planter, græs og træer bliver knap så tørre, fortæller Steen Nonneman Hjere.

I løbet af sommeren 2011 rykkede de kommunale redningsberedskaber i alt ud næsten 10.000 gange.