[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Her vil Prinsesse Marie blive præsenteret for mandskab og materiel, som Beredskabsstyrelsen kan sende af sted i forbindelse med større ulykker og katastrofer i udlandet.

Prinsessen skal blandt andet se en demonstration af Beredskabsstyrelsens tunge eftersøgnings- og redningshold samt besigtige et af styrelsens vandrensningsanlæg.
Herudover skal prinsessen overvære en alarmeringsøvelse, der afholdes i forbindelse med Beredskabsstyrelsen Midtjyllands åbent hus-arrangement samme dag.

Fokus på redningsberedskabets indsats

Prinsessens besøg er med til at sætte fokus på redningsberedskabets indsats, lyder det fra Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen, der er vært for besøget.

- Prinsesse Maries interesse for vores indsats betyder meget for den enkelte beredskabsmand og -kvinde. Derfor er jeg rigtig glad for, at prinsessen personligt har investeret så megen energi i at stifte bekendtskab med vores arbejde, siger han.

Har taget introduktionsuddannelse i Beredskabsstyrelsen
Sammen med ansatte fra Beredskabsstyrelsen deltog Prinsesse Marie i første halvår af 2011 i en introduktionsuddannelse i Beredskabsstyrelsen.
Her blev prinsessen uddannet i bl.a. førstehjælp, brandslukning og kommunikations- og stabsarbejde. Uddannelsen varede i sammenlagt fire uger og fandt sted på Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev.