[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

En nødhjælpslejr leveret af International Humanitarian Partnership (IHP), som kunne huse over 70 internationale nødhjælpsarbejdere i Sindh-provinsen i Pakistan, er nu pakket ned i 10 containere og overdraget til World Food Programme (WFP). Med overdragelsen af lejren er Beredskabsstyrelsens indsats i Pakistan forbi.
 

Styrelsen har været i landet siden august 2010, hvor vedvarende regn gav voldsomme oversvømmelser og ødelagde store dele af infrastrukturerne i Pakistan.
 

Nødhjælpslejrens formål var at huse FN’s medarbejdere i provinsen og agere kontor, koordineringscenter og hjem for FN-medarbejderne. IHP er et samarbejde mellem otte landes beredskabsorganisationer, hvori Beredskabsstyrelsen repræsenterer Danmark.
 

WFP har besluttet, at containerne fortsat skal befinde sig i Pakistan i tilfælde af nye oversvømmelser, når monsunregnen sætter ind om et par måneder.
 

Kommunikation, vand og hospitaler
Ud over nødhjælpslejren har Beredskabsstyrelsens indsatser i Pakistan også omfattet mandskab og udstyr til kommunikations- og it-assistance til støtte for FN’s koordination i landet samt vandrensningsanlæg til levering af rent vand til den ramte befolkning.
 

Herudover har styrelsen bidraget med medicinske nødhjælpshospitaler og mobile klinikker, som har været placeret i Sindh-provinsen. Hospitalerne blev lukket i december 2010 efter at have behandlet over 150.000 patienter.
 

Beredskabsstyrelsens operationer i Pakistan er sket efter anmodning fra FN og EU. Styrelsens indsatser har været finansieret af Udenrigsministeriet.