[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Forsvarsministeren har ved flere lejligheder udtrykt interesse for det arbejde, som udføres af frivillige i redningsberedskabet. Det er blandt andet sket i forbindelse med de årlige uddelinger af frivillighedspriser inden for redningsberedskabet.
 

I Beredskabsstyrelsen Hedehusene, som er Beredskabsstyrelsens frivilligcenter og base for Den frivillige Indsatsstyrke i Østdanmark (DFI-øst), glæder brigadechef Tine Overby sig over ministerens besøg:
 

- Jeg ser det som en anerkendelse af de frivilliges arbejde. Vi benyttede lejligheden til at fortælle ministeren om Beredskabsstyrelsen Hedehusene og DFI-Øst og fremvise vores nødhospital, det medicinske støttemodul og USAR teamet.
 

Sidstnævnte er Beredskabsstyrelsen eftersøgnings- og redningshold (USAR står for Urban Search and Rescue), som er specialiseret i at lede efter overlevende i forbindelse med f.eks. jordskælv.
 
USAR-frivillige
For nylig modtog de frivillige i Beredskabsstyrelsens USAR team prisen som årets frivillighedsberedskab inden for redningsberedskabet. Ved sit besøg I Hedehusene fik Gitte Lillelund Bech lejlighed til at tale med nogle af de frivillige og overvære en lille øvelse.
 

Under ministerens besøg fremviste Beredskabsstyrelsen Sjælland og Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab desuden en såkaldt HAZMAT-bil, der er et køretøj, som bruges ved indsatser, hvor der er mistanke om tilstedeværelse af farlige kemiske stoffer.